Τα εύκολα πασχαλινά κουλούρια της Φαίης

Συστατικά

2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
375g φρέσκια κρέμα γάλακτος
1 μπουκάλι άρωμα λεμονιού
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 κιλό αλεύρι και λίγο επιπλέον
4 κουταλιές της σούπας
2 φακ ζάχαρη βανίλιας
σουσάμι

Αυτή η συνταγή δεν χρειάζεται τη χρήση ηλεκτρικού μίξερ που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε με το χέρι.

Μέθοδος

Σε ένα μπολ ανάμειξης ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή με το χέρι τη φρέσκια κρέμα και τη ζάχαρη καλά.
Προσθέστε τα αυγά ένα προς ένα. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και το μπεικιν παουντερ και εκχυλισμα βανίλιας
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά με το μισό αλεύρι και αρχίστε να προσθέτετε περισσότερο αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Βάζουμε το αλεύρι όσο απαιτείται για να κάνουμε τη ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά δεν κολλάει στα χέρια σας.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο της ώρας στο ψυγείο. Τυλίξτε τα μπισκότα στο επιθυμητό σχήμα απλώστε λίγο χτυπημένο αυγό πάνω από κάθε κουλουρι για να λάμψει. Συνήθως βάζω ένα αυγό σε ένα μπολ και προσθέτω λίγο νερό, χτυπάω και μετά απλώνουμε καλά στα κουλουρια και πασπαλίζω σουσάμι απο πάνω ψήνουμε στους
180 ° για 10 ‘-20’, ανάλογα με το μέγεθος.

ΠΗΓΗ: https://fayshomemaderecipes.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΕύκολο κέικ φρούτων με λίγα υλικά
Επόμενο άρθροΗ Πρασόπιτα του εργένη