Τηγανιτά Κολοκυθάκια

Συστατικά

2 Κολοκυθάκια
2-3 φλιτζάνια γάλα
Τρίμματα τριμμένου ψωμιού* (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τριμμένη φρυγανιά εγω τα έκανα με ψωμί τριμμένο)
3 φλιτζάνια αλεύρι
λάδι

Οδηγίες

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Κόψτε τα κολοκύθια σε διάφορους κύκλους. Ρίξτε 10-15 φέτες κολοκυθάκια σε ένα μπολ με γάλα.
Από εκεί προσθέστε φέτες σε μια σακούλα γεμάτη με αλεύρι. Ανακινήστε.
Βάλτε τις φέτες πίσω στο γάλα και σιγουρευτείτε ότι μουσκεύουν ξανά.
Προσθέστε φέτες σε μια τσάντα γεμάτη με ψίχουλα ψωμιού. Ανακινήστε.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τηγανιστούν όλες οι φέτες.

*Τρίμματα Ψωμιού

Προθερμάνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς. Αφαιρέστε τις κρούστες από ένα λευκό ψωμί του τοστ. Τρίψτε απαλά ψίχουλα σε μπλεντερ. Απλώστε ψίχουλα σε ένα ταψί. Ψήστε ψίχουλα ψωμιού στο φούρνο 7-10 λεπτά ανακατεύοντας μετά τα πρώτα 5 λεπτά καλα και τα ξαναβάζετε στο φουρνο για 3-5 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς και φυλάξτε ένα δροσερό και ξηρό μέρος για έως και 3 μήνες.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜία ξεχωριστή Πίτσα Μπύρας
Επόμενο άρθροΦανταστική Πουτίγκα με Φρυγανιές…