Υλικά

¾ κιλού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1/3 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 κουταλιά ανθρακική αμμωνία
4 αυγά
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε  σε πήλινη λεκάνη. Ανοίγετε στη μέση μια γουβίτσα και ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά καλά χτυπημένα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και το γάλα χλιαρό, μέσα στο οποίο  έχετε καλά λιώσει την  αμμωνία. Ζυμώνετε όλα τα υλικά  να γίνουν μία μαλακή ζύμη, πλάθετε ένα κορδόνι και το διπλώνετε στα 3. Τα αλείφετε  με πινελάκι με ελαφρά χτυπημένο ασπράδι αυγού και τοποθετείτε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά

Πηγές

Αγγελική Παπαδήμα

Προηγούμενο άρθροΜελαχρινή καρυδόπιτα Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΜπατζινα…από τα χωριά της Θεσσαλίας