Υπέροχα, τραγανά, εύκολα και γρήγορα κουλουράκια για τον καφέ ή τη δουλειά. Απόλαυση όλες τις ώρες!!

ΥΛΙΚΑ :
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα φαγητού
2 βανίλιες
1 κιλό περίπου αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πριν ξεκινήσετε, στρώστε την λαμαρίνα της κουζίνας με λαδόκολα και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 c.
Αρχικά, σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα χειρός την ζάχαρη με το σπορέλαιο. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο αλεύρι, την βανίλια και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τον μισό χυμό πορτοκαλιού και λίγο αλεύρι ακόμη.
Στον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού διαλύετε με προσοχή την σόδα κρατώντας και το την ρίχνετε μέσα στο μείγμα ( κρατήστε το ποτήρι με το χυμο πάνω από το μπολ γιατί αν θα αφρίσει, να χυθεί μέσα στο μείγμα.)
Προσθέτετε σιγά – σιγά το υπόλοιπο αλεύρι τόσο όσο να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθετε την ζύμη σε πλεξούδες ή ότι άλλο σχήμα θέλετε και τη βάζετε στο ταψί.
Ψήνετε για 25 με 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ροδίσουν.
Αφού κρυώσουν καλά μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Delicious, crunchy, easy and quick biscuits for coffee. Enjoy all the hours !!

Ingrentients:

1 glass of seed oil
1 glass of sugar
1 glass of fresh orange juice
orange zest
1 tsp soda
2 vanilla
1 kg of flour sifted for all uses

Instructions
Before you start, coat the baking dish with oil and preheat the oven to 180 C.
In a bowl, beat the sugar with the seed oil in a bowl. Then add some flour, vanilla and mix.
Add half an orange juice and a little more flour.

In the rest of the orange juice gently dissolve the soda and pouring it into the mixture (hold the glass of juice over the bowl because if it foams, pour into the mixture.)
Slowly add the remaining flour so that it does not stick to the hands.
Wrap the dough in braids or whatever shape you want and put it on the baking sheet.
Bake for 25 to 30 minutes until they turn brown.
After cooling down, you can store them in an airtight container.

Προηγούμενο άρθροΤο Μαγικό ΚΕΙΚ Σοκολάτας με 3 στρώματα
Επόμενο άρθροΠατατοσαλάτα με πλούσια κρεμώδη γεύση