Κουλουράκια κρασάτα νηστίσιμα

Υλικά

3 ποτήρια νερού λάδι το ένα να είναι ηλιέλαιο
2 ποτήρια νερού κρασί
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
1,1/2 ποτήρι νερού σουσάμι καβουρτισμένο ακοπάνηστο
Λίγο αλάτι
1 μπεικιν
1 κουταλιά σούπας σόδα
1 κουταλάκι κανέλα,
γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο
2 κιλά περίπου αλεύρι γ,ο,Χ

Εκτέλεση

Xτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο λίγο το κρασί και τα μυρωδικά, καβουρίζουμε καλά το σουσάμι και όπως είναι ζεστό το ρίχνουμε στο μείγμα και στη
συνέχεια το ζυμώνουμαι με το αλεύρι. Τα βγάζουμε στη μηχανή για κουλουράκια γίνονται πολύ ποιο τραγανά η τα πλάθουμε στο χέρι, ψήνουμε στους 170 αέρα πάνω κάτω αντιστάσεις για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε

Καλή επιτυχία

Η συνταγή της Μαρια Θεοδωρακη και εκτέλεση Μαρια Ροβιθακη

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά ογκρατέν με κιμά και σάλτσα μπεσαμέλ…χορταστικό και πολύ νόστιμο
Επόμενο άρθροZύμη για πασχαλινά κεικ