Τα κουλουράκια της κα Μαριώς

Συστατικά

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της στιγμής μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 τεμάχιο αυγό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, νερό, μαγια και ανακατεύουμε καλα να αναμειχθούν.
Αρχίστε να ζυμώνεται με τα χέρια και ρίξτε και το βούτυρο.
Ζυμώστε για 6-8 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και μετά βάλτε την στον
πάγκο σας και συνεχίστε να ζυμώνετε και χτυπήστε την ζύμη για να γίνει πιο
μαλακή και ελαστική.


Δεν χρειαζετε να ξεκουραστεί απλά κόψτε την σε κομμάτια 60 γρ το καθένα και πλάθετε σε
μπαλάκια.
Βαζετε τα μπαλάκια σε ένα ταψάκι και τα κόβετε από πάνω με ένα ψαλίδι σταυρωτά.


Αλείφετε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με ζάχαρη (και ενδιάμεσα στις χαρακιές)
και αφήστε να ξεκουραστούν 1 ώρα.


Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτά

Καλή Επιτυχία

 

 

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη και απλή Μπισκοτένια Τούρτα με ρούμι
Επόμενο άρθροΠουρέ πατάτας με κιμά…εύκολο και με πολύ πιο γλυκιά γεύση