Ντόνατς με κρέμα λεμονιού
Συνταγή για 15 τεμάχια.
Υλικά
Περίπου 400 γραμμάρια αλεύρι
2 αυγά μέγεθος medium
200 ml. γιαούρτι + 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο ξηρή μαγιά
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Για την κρέμα λεμονιού
250 ml γάλα
20 γρ. κορν φλάουερ
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 ml κρέμα γάλακτος
ξύσμα απο 1 λεμόνι
χυμό απο 2 λεμόνια
1 κρόκο αυγού
4 γρ. φύλλα ζελατίνης (2 φύλλα)
Εκτέλεση
για τα ντονατς
Ζύμωσα μια μαλακή ζύμη που την άφησα να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.
Χώρισα σε 15 μπαλάκια, και από το καθένα σχημάτισα κύκλους, στη μέση τους έριξα 2 κουταλάκια του γλυκού από την κρέμα, δίπλωσα στα δύο και πίεσα τις άκρες
με τα δάχτυλά μου. Βάζω κάθε ντόνατ σε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος.
Τηγανίζονται και αφήνονται σε χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζω με αχνη ζαχαρη
για την κρεμα λεμονιου
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη. Σε ένα μπολάκι με κρύου νερό βρέχουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε και αυτά στο γάλα να λιώσουν. Σε ένα μ΄πολ ανακατεύουμε τον κρόκο με το κορν φλάουερ , το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός. μεταφέρουμε ξανά το μίγμα στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτια ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα για 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της μέχρι να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σφιχτή σαντιγί. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα την κρέμα και προσθετουμε σταδιακά την σαντιγί μέχρι να έχουμε μία
λεία κρέμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
Η Συνταγή είναι της Marta Boqdgiqan
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ντονατς
Συστατικά
500 γρ αλεύρι
250 ml ζεστό γάλα
25 γρ μαγιά φρέσκια
100 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
Εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα πορτοκαλιού
Αλατι
Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε τη μαγιά και τη διαλύουμε σε 4-5 κουταλιές της σούπας γάλα, στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κ.σ αλεύρι και 1 κ.σ ζάχαρη, τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και την αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
Όταν έχουμε την προτίμηση, ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη, κάνουμε μια τρύπα στο αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 10-15 λεπτά και μετά την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη για να βγει ο αέρας, απλώνουμε με το ρολό αφήνοντάς την περίπου 1 εκ. πάχος και φτιάχνουμε τους λουκουμάδες με την επιθυμητή φόρμα.
Στη συνέχεια αφήνουμε τους λουκουμάδες να ξεκουραστούν για περίπου μισή ώρα
και μετά τους τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι.
Οταν βγάλουμε τα ντονατς σε χαρτί και κρυώσουν τα γεμιζουμε με σοκολάτα λιωμένη ή κρέμα
Καλή όρεξη😋😋