Μηλοπιτάκια

Σήμερα έψησα μια τέτοια λιχουδιά από μήλα. Η συνταγή είναι 6 ετών την έχω από την μάνα μου. Μαλακά στη δομή τους.

Υλικά:

🌼Αλεύρι 1 ποτήρι (250)
🌼 Αλάτι 1 γρ
🌼 Αυγό 1 τεμ
Βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) 60 γρ
🌼 Ζάχαρη 6 κουταλιές της σούπας
🌼Σόδα 0,5 κουταλάκι του γλυκού (δεν σβήνουμε), ή μπέικιν πάουντερ 6 γρ.
🌼 Κανέλα 2 γρ
🌼Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
🌼Μήλα 250 γρ. (2-3 τεμάχια)

Εκτέλεση

Χτυπάμε το αυγό + τη ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ, αλεύρι + αλάτι + σόδα + κανέλα.
Ανακατεύουμε όλα μαζί και ζυμώνουμε με ένα μίξερ.
Πλένουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε, κόβουμε τον πυρήνα και τα κόβουμε σε μικρά τετράγωνα.
Συνδυάστε τη ζύμη με τα μήλα.
Καλύπτουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. 🚨Βρέχουμε τα χέρια μας σε νερό, και παίρνουμε τη ζύμη σε μέγεθος καρυδιού.
Βάλτε σε ένα ταψί. Αφληνουμε να φουσκώσουν. Βγαίνουν 12 +-. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Προσεκτικά όμως, καθώς η οδοντογλυφίδα πρέπει να βγαίνει καθαρή μετά από 15 λεπτά,
την βγάζουμε. Καθώς κρυώνουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Νόστιμαααααα 🌼♥️

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες με κρέμα μυζήθρας και μέλι…γρήγορο και εντυπωσιακό
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι με καρότα και πράσα