Συστατικά

3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι νερό, ζεστό
1 συσκευασία ξηρή ζύμη
1/2 κουταλάκι αλάτι 

Πώς να ψήσετε το πρόσφορο:
Διαλύστε τη ζύμη σε 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό. Συνδυάστε το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Σχηματίζετε ένα πηγάδι στο κέντρο του μείγματος αλευριού και ρίχνουμε τη ξυρή μαγιά.
Αναμίξτε και στη συνέχεια ζυμώστε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια έως ότου η ζύμη να είναι μαλακή. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε και αφήστε την να ανέβει μέχρι διπλάσιο σε μέγεθος. Προετοιμάστε δύο στρόγγυλα ταψιάκα αλευρωμένα (απλά χρησιμοποιήστε το αλεύρι, όχι βούτυρο). Αφαιρέστε τη ζύμη από το μπολ, βγάλτε την προς τα κάτω και ζυμώστε για άλλα 10 λεπτά. Χωρίστε το σε δύο τμήματα.

Τοποθετήστε τα στα αλευρωμένα ταψάκια και πασπαλίστε λίγο αλεύρι από πάνω. Βάλτε τη σφραγίδα στο αλεύρι και πιέστε σταθερά την σφραγίδα από πάνω. Αφήστε τη σφραγίδα στη θέση της και καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε την να φουσκ΄ψσει ξανά μέχρι να διπλασιαστεί. Αφαιρέστε τη σφραγίδα και ψήνετε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρέστε από τα ταψάκια και αφήστε να κρυώσει. 

Προηγούμενο άρθροΨαρόπιτα με ότι ψάρι σας έχει μείνει…πολύ νόστιμη
Επόμενο άρθροΤο πεντανόστιμο αρνάκι Φρικασέ…