Μουστουκούλουρα

Συστατικά

125 ml μουστο σταφυλιών
50 ml νερό
125g ζάχαρη
100 ml ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
50 ml κόκκινο κρασί
500 γραμ. περίπου απλό αλεύρι 

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50ml χυμό πορτοκάλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Μέθοδος

1. Προσθέστε το μούστο σταφυλιών, νερό, ζάχαρη, ελαιόλαδο, κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο και κόκκινο κρασί σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
2. Βάζετε το μπεικιν και το αλεύρι σε ένα άλλο μπολ.
3. Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα με το χυμό πορτοκάλι. Προσθέστε αυτό στο υγρό μείγμα.
4. Προσθέστε τα 3/4 του αλευριού στο υγρό μείγμα και συνδυάστε και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη.

Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο αλεύρι μέχρι να μπορέσετε να το χειριστείτε αρκετά για να μπορέσετε να τα πλάθετε τα κουλουράκια χωρίς να κολλάνε.
5. Στρώστε το ταψί με χαρτί ψησίματος. Διαμορφώστε τα κουλουράκια και τοποθετήστε τα στο ταψί.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με στον ανεμιστήρα 170 ° C για 25 λεπτά περίπου.

Ετοιμαααααααααα

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη αφράτη Πορτοκαλόπιτα
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτα χωρίς φούρνο και χωρίς ζάχαρη.