Τα μπακλαβαδάκια της Ραλλούς

Υλικά

Μισό κιλό φύλλο κρούστας
3 φλιτζάνια του τσαγιού καρύδι χοντροτριμμένο
3 φρυγανιές
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

για το σιρόπι
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 ποτήρια του νερού νερό
(Οχι γεμάτα μέχρι πάνω) χυμό από μισό λεμόνι
1 βανίλια
Όταν πάρει βράσει το αφήνουμε για 10 λεπτά και το κλείνουμε..

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε τα καρύδια χοντροαλεσμένα τις φρυγανιές τριμμένες, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε.
Βάζουμε 3 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο όλα βουτυρωμένα .
Κατά μήκος του φύλλου βάζουμε 4 με 5 κουταλιές καρύδι. Διπλώνουμε τις άκρες τις βουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό. Γίνονται 4 μπαστούνια.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί τα τοποθετούμε και κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε.
Τα βουτυρώνουμε από πάνω και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουνπερίπου 35 με 45 λεπτά

Τα σιροπαρουμε ta μπακλαβαδακια κρυα και το σιροπι ζεστοοοοο. Αν χρειαστεί τους ρίχνουμε λίγο σιρόπι ακόμα με ένα κουταλάκι…

Καλή Επιτυχία

μπακλαβαδάκια

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα και γρήγορα ψωμάκια με γάλα…για όλες τις ώρες
Επόμενο άρθροΜπριζόλες στο τηγάνι με πατάτες φούρνου