Πολίτικα Γκοζλεμε

Συστατικά

Για την Ζύμη
1 φλιτζάνι ζεστό νερό (250 ml)
2 1/4 κ.γ. ξηρή μαγιά (7 γρ.)
3 φλιτζάνι αλεύρι ψωμιού (390 γρ.)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι (30 γρ.)
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Η Γέμιση
400γρ κατεψυγμένο σπανάκι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200γρ φέτα
100 γρ Τριμμένη μοτσαρέλα
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Οδηγίες

Για την Ζύμη
Ανακατέψτε την ξηρή μαγιά με ζεστό νερό και αφήστε για 3-5 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μπολ μιξερ, προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά του ψωμιού, συμπεριλαμβανομένου του μείγματος μαγιάς.
Ανακατέψτε για να τα ενσωματώσετε και μετά ζυμώστε για 10 λεπτά. Διαμορφώστε τη ζύμη σε μια μπάλα και  τοποθετήστε τη σε ένα λαδωμένο μπολ και καλύψτε τη σφιχτά με μία μεμβράνη. Αφήστε τη ζύμη να αυξηθεί διπλάσια από το μέγεθός της.

Η Γέμιση
Ξεπαγώστε το σπανάκι και στύψτε να φυγει το νερό. Στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάλτε το σπανάκι σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά γέμισης. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Χωρίστε την γέμιση σε 6 μέρη έτσι ώστε να έχετε ίση γέμιση για κάθε πιτα.
Συναρμολόγηση και μαγείρεμα
Τοποθετήστε την φουσκωμενη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Ζυμώστε ελαφρά σε ένα κορμό και κόψτε το σε 6 ίσα κομμάτια. Διαμορφώστε κάθε κομμάτι σε μια μπάλα.
Πάρτε μια μπάλα και ανοιξτε την σε ένα πολύ λεπτό τετράγωνο, περίπου 25 cm. Τοποθετήστε λίγο γέμιση στο κέντρο και απλώστε ομοιόμορφα, αφήνοντας περίπου 5 cm κενό χώρο παντού.
Διπλώστε κάθε πλευρά στο κέντρο,

φροντίζοντας να καλύψετε πλήρως την γέμιση. Μαγειρέψτε σε ζεστό τηγάνι με λίγο λάδι

για 3 λεπτά σε κάθε πλευρά (ή μέχρι να ροδίσουν). Βουρτσίστε με λίγο λάδι πριν ρίξετε την πίτα.
Εν τω μεταξύ, συνεχίστε με τις υπόλοιπες μπάλες. Καλύψτε τα τηγανισμένα 
γκοζλεμε με μία πετσέτα κουζίνας για να τα διατηρήσετε ζεστά. Κόψτε και απολαύστε!

Καλή Απόλαυση

Δείτε τα βίντεο του καναλιού εδώ

Προηγούμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου με πορτοκάλι…θα το αγαπήσετε
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια μοσχαρίσια και πατάτας στο φούρνο