Συστατικά

250 γραμμάρια ζάχαρης 
250 γραμμάρια ολόκληρα αμύγδαλα λευκασμένα, συν μερικά επιπλέον για γαρνιτούρα
3 ασπράδια αυγού
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)

Οδηγίες

Για την προετοιμασία αυτών των εξαιρετικά εύκολων ελληνικών μπισκότων αμυγδάλου, προσθέστε τα ακατέργαστα αμύγδαλα και τη ζάχαρη σε έναν μπλεντερ και ανακατέψτε μέχρι να κονιορτοποιηθούν. Προσθέστε τα ασπράδια αυγών (και το εκχύλισμα βανίλιας) και χτυπήστε, μέχρι να συνδυαστούν τα συστατικά, σχηματίζοντας μια σταθερή πάστα.
Στρώστε το κάτω μέρος των 2 ταψιών με χαρτί ψησίματος και διαμορφώστε τα μπισκότα. Πάρτε περ. 1 1/2 κουταλάκι του πάστας και τοποθετήστε το στο δίσκο ψησίματος. επαναλάβετε με τα υπόλοιπα. Γαρνίρετε με ολόκληρα αμύγδαλα και περιμένετε λίγο για να απλωθεί η ζύμη στο ταψί. Αν θέλετε, διαμορφώστε τα χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζύμης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 17-20 λεπτά, μέχρι να  χρυσήσουν. Προσέξτε να μην τα παραψήσετε. Απολαύστε ζεστό από το φούρνο με μια κουταλιά της αγαπημένης σας μαρμελάδας!

ΠΗΓΗ: www.mygreekdish.com

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Κανέλας με κόκκινο κρασί (Νηστίσιμα)
Επόμενο άρθροCheesecake με Γιαούρτι