Τα πιο αφράτα τυροψωμάκια

Υλικά

350 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
200 ml κεφίρ
100 ml φυτικό λάδι
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
1 αυγό
1 κ.γ δυόσμο
1 αυγό για επάλειψη
σουσάμι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σ ένα μπολ.Ρίχνουμε το μπέικιν,το αλάτι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.Ρίχνουμε το κεφίρ,το λάδι και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας η στο τραπέζι και αδειάζουμε τη ζύμη.
Ζυμώνουμε ελαφρά και βάζουμε τη ζύμη στο μπολ.Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 λεπτά.

Βάζουμε σ ένα μπολ το τυρί ρίχνουμε το αυγό,τον δυόσμο και ανακατεύουμε
Ρίχνουμε πάλι λίγο αλεύρι στον πάγκο η στο τραπέζι αδειάζουμε τη ζύμη και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ίσα μέρη.
Παίρνουμε ένα από αυτά το πατάμε λίγο με τα δάχτυλα μας ν ανοίξει και βάζουμε μία κουταλιά απ το μείγμα του τυριού.

Κλείνουμε σαν πουγκί γύρω γύρω και το βάζουμε κάτω με τη μεριά που το κλείσαμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα υπόλοιπα.
Τ αλείφουμε με αυγό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!!

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠατάτες baby με άνηθο και σκόρδο…Πανεύκολες και γρήγορες
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό γλυκό με καρύδι και σταφίδες