Τα πιο μαλακά γλυκά ψωμάκια

Υλικά

600 g αλεύρι Manitoba
100 γραμμάρια φρέσκο ​​πλήρες γάλα
10 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς μπύρας
180 γρ αυγά ολόκληρα χωρίς το κέλυφος
70 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
15 γρ μέλι
8 γρ ρούμι
1 φλούδα λεμονιού τριμμένη (ξυσμα)
1/2 φασόλι βανίλιας
180 γραμμάρια πολύ μαλακό βούτυρο
10 γρ αλάτι

Για την Γέμιση
Μπάρες γάλακτος και μαύρης σοκολάτας
Μαρμελάδα για γεύση

Για Επαλλειψη
1 κρόκο
20 γρ φρέσκια κρέμα
Σπόροι ζάχαρης
Αχνη ζάχαρη

Μέθοδος

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία, βάζετε το μέλι, το ρούμι, το ξύσμα λεμονιού και τους σπόρους βανίλιας σε ένα μικρό μπολ.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαλακώσει. Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει.
Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και την θρυμματισμένη μαγιά. Συναρμολογήστε το γάντζο για ζύμωμα. Λειτουργήστε το μηχάνημα σε χαμηλή ταχύτητα και αρχίστε να ρίχνετε το κρύο γάλα και μετά τα αυγά λίγα κάθε φορά. Αφήστε το για περίπου 8/10 λεπτά και αρχίστε να προσθέτετε το βούτυρο σε δόσεις.
Εισαγάγετε την επόμενη ποσότητα μόνο όταν η προηγούμενη είναι καλά ενσωματωμένη. Όταν τελειώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το μέλι και το μείγμα αρωμάτων.
Τέλος το αλάτι.

Ζυμώνετε άλλα 5 λεπτά, θα έχετε ένα ομοιογενές προϊόν. Βάζετε τη ζύμη σε μια πλάκα ζαχαροπλαστικής (πασπαλίζετε με αλεύρι αν χρειαστεί, δεν το έκανα),
φέρνετε τις άκρες της ζύμης από κάτω, στρογγυλεύοντας το και σκεπάζετε με μεμβράνη, αφήνοντάς τη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ξεφουσκώνετε απαλά τη ζύμη, διπλώνετε πάλι , σκεπάζετε και αφήνετε για 20 λεπτά. Μοιράζουμε τη ζύμη. Ζυγίστε κομμάτια των 65 γρ.,
Με έναν πλάστη ανοίξτε απαλά σε ένα ορθογώνιο σχήμα, τοποθετήστε τη σοκολάτα ή ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα σε μια από τις άκρες.
Αναποδογυρίστε τα πλαϊνά πτερύγια προς τα μέσα, στη συνέχεια τυλίξτε το και τοποθετήστε το σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, σε καλή απόσταση και με το κλείσιμο στο κάτω μέρος.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσουν, πρέπει να διπλασιαστούν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ανακατεύουμε τον κρόκο του αυγού με την κρέμα και αλείφουμε τα σάντουιτς. Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη κατά βούληση
Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15/20 λεπτά

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Anna Salomone 

Προηγούμενο άρθροΑν πάλι δεν ξέρετε τι να ετοιμάσετε για μεσημεριανό….
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με μία απίθανη κόκκινη σάλτσα