Ψωμί με σουσάμι.

Υλικά:

Περίπου 550 γραμμάρια αλεύρι
1 πακέτο ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
100 ml. γάλα
230 ml. χλιαρό νερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Σουσάμι για το τύλιγμα του ψωμιού

2 κουταλιές της σούπας γάλα
και 1 κ.σ αλεύρι για να αλείψει το ψωμί για να κολλήσει το σουσάμι.

Εκτέλεση

Ζυμώνεται μια ελαφρώς κολλώδης ζύμη, η οποία φουσκώνει για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια σχηματίζονται δύο καρβέλια (τα πλάθω σε ρολό και πιέζω με τα δάχτυλά
τις δύο άκρες που έχουν μείνει. Μπορείτε να τις πλάσετε όπως θέλετε.)
Αφήνονται να ξεκουράζουμε για περίπου 15 λεπτά, αλείφουμε με τον χυλό από το γάλα και το αλεύρι και τυλίγουμε με σουσάμι.
Τέλος, γίνεται ένα κόψιμο στην πλάτη του ψωμιού με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ένα ξυράφι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με μια μεταλλική κούπα ή μπολ γεμάτο νερό μέσα στο φούρνο.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Marta Boqdgiqan

Προηγούμενο άρθροΚρεατόσουπα…πολυ θρεπτική
Επόμενο άρθροΧοιρινή Τηγανιά με Πράσα