Δείτε επίσης: Κολοκυθάκια Σουφλέ με Κιμά | Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη…Με υπέροχη τραγανή κρούστα

Κολοκυθάκια σε κουρκούτι:

Υλικά

– 1-2 κολοκύθια μεγάλα ή 4-5 μικρά
– 1 σκελίδα σκόρδο
– Αλάτι και πιπέρι
– 100 ml κεφίρ (ή γιαούρτι)

– 2 αυγά
– 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι πατάτας (προαιρετικά)
– 3 έως 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκύθια σε φέτες 0,5 εκ πάχους και λιώνουμε μέσα στο κολοκύθι το σκόρδο και αλατίζουμε.
Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά το κεφίρ-γιαούρτι αλάτι πιπέρι, αλεύρι πατάτας και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Σιγά σιγα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να φτιάξουμε ένα κουρκούτι πηχτό αλλά να ρέει.

Βουτάμε τα κολοκυθάκια στο αλεύρι και τα αφήνουμε να ρουφήξουν. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 5 κουταλιές λάδι και μία κουταλιά βούτυρο.
Βουτάμε τα κολοκυθάκια στο κουρκούτι και μετά στο τηγάνι και τηγανίζουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε τα κολοκυθάκια σε χαρτοπετσέτα για να απορροφηθεί το λάδι.

Δείτε επίσης: Κολοκυθάκια Σουφλέ με Κιμά | Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη…Με υπέροχη τραγανή κρούστα

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΤραγανή Τυρόπιτα τριών τυριών…
Επόμενο άρθροΤέλειο γλυκάκι σε 5 λεπτά με 4 υλικά