Δείτε Επίσης: Κολοκυθάκια Σουφλέ | Σουφλέ πατάτας στον φούρνο…

Κολοκυθάκια Σουφλέ με Κιμά

Συστατικά:

Κολοκυθάκια – 800 γρ.
Κιμάς – 400 g.
Ντομάτες (μεσαίες) – 6 τεμ.
Κρεμμύδια (μεγάλα) – 2 τεμ. ψιλοκομμένο
Σκόρδο – 2 σκελίδες, ψιλοκομμένο
Τυρί παρμεζάνα τριμμένο – 120 γρ.
Γιαούρτι στραγγιστό – 150 ml.
Αυγά – 3 τεμ.
Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο – για γεύση
Λάδι. – Για τηγάνισμα.

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει ημιδιάφανο και προσθέτουμε το κιμά και σοτάρουμε μέχρι να γίνει καφέ και αλατοπιπερώνουμε.
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια μας και τα κόβουμε σε ροδέλες και αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά ρίχνουμε το γιαούρτι , μαϊντανό και ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στρώνουμε στην βάση του πυρέξ μία στρώση με τα μισά κολοκύθια (δεν πειράζει να επικαλύπτονται) πασπαλίζουμε με 1/3 τριμμένο τυρί και από πάνω στρώνουμε το μισό κιμά. Πασπαλίζουμε το σκόρδο και πάλι τυρί τριμμένο.
Συνεχίζουμε με την δεύτερη στρώση κολοκύθια από πάνω τις ντομάτας και περιχύνουμε με το μείγμα αυγού. Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο 180 βαθμούς για 30′ λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά να λιώσει το τυρί. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει κόβουμε και σερβίρουμε.

Δείτε Επίσης: Κολοκυθάκια Σουφλέ | Σουφλέ πατάτας στον φούρνο…

 

Δείτε το βίντεο συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια με πράσα
Επόμενο άρθροΤα Γεμιστά της Μάνας