Υλικά

Ζύμη:
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ¼ φλιτζάνια (300ml) χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 ¼ φλιτζάνια (455g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
Γέμιση:
¾ φλιτζάνι (105g) ψιλοκομμένο λουκάνικο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζάνια (120g) φρέσκα φύλλα σπανακιού, 
αλάτι και φρέσκο ​​μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια (200 γραμ.) Χοντροκομμένη μοτσαρέλα
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για το βούρτσισμα των καλτσονών

Εκτέλεση
Ξεκινήστε με τη ζύμη: στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ που είναι με το γάντζο ζύμης, ανακατέψτε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό με ένα πιρούνι. Αφήστε κατά μέρος μέχρι αφρίσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε για 6-8 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Σχηματίστε τη ζύμη σε μια μπάλα και μεταφέρετε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο δοχείο. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το στην άκρη για να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη γέμιση: θερμαίνετε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά. Προσθέστε το λουκάνικο ​​και ανακατέψτε μέχρι τα κομμάτια να είναι ψημένα και τραγανά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ή μέχρι να αρωματίσετε – μην αφήσετε να καεί. Ανακατέψτε τα φύλλα σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι – το λουκάνικο ​​είναι συνήθως αλμυρό. Αφήστε να κρυώσει, και στη συνέχεια ανακατέψτε το τυρί.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Τοποθετήστε ένα μεγάλο ταψί με αλουμινόχαρτο και βουρτσίστε ελαφρά με ελαιόλαδο.
Διαχωρίστε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη – το καθένα θα είναι περίπου 100 γραμμάρια. Ανοίξτε κάθε τμήμα της ζύμης σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να φτάσετε σε έναν χοχτρό κύκλο 25cm. Τοποθετήστε λίγο από τις γέμιση στη μία πλευρά της ζύμης και διπλώστε το άλλο μισό πάνω, πιέζοντας καλά τις ραφές για να διατηρήσετε το εσωτερικό τη γέμιση. Επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη και την γέμιση. Τοποθετήστε τα καλτσόνε στο ταψί και βουρτσίστε ελαφρά με ελαιόλαδο. Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα . Σερβίρετε αμέσως.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜ’αυτο το Κέικ μοσχομυρίζει όλο το Σπίτι
Επόμενο άρθροΣταφιδοτσουρεκάκια εύκολα και γρήγορα!