Στριφτάρια

Υλικά

φύλλα κρούστας για γλυκά 1 συσκευασία
αυγά – 1 τεμ.
μαγιονέζα – 1 κουταλιά της σούπας.
γιαούρτι – 1 κουταλιά της σούπας.
σκόνη ψησίματος – 1 κουταλάκι του γλυκού.
τυρί cottage – 4 κουταλιές της σούπας. ή τυρί φέτα τριμένη
ανθρακούχο νερό – 50 ml ή νερό
κρούστα πίτας

Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά το αυγό με τη μαγιονέζα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Προσθέστε σταδιακά τα υπόλοιπα συστατικά, προσθέτοντας τελικά το τυρί και ανακατεύοντας μέχρι να ληφθεί ένα παχύ μείγμα. Εάν προσθέσατε περισσότερο ανθρακούχο νερό, προσθέστε περισσότερο τυρί cottage.
Ετοιμάζουμε την πίτα. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι 24 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Προετοιμάζουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι.

Πάρτε ένα φύλλο πασπαλίζουμε με μερικές σταγόνες λάδι, βάζουμε λίγο από το μείγμα και απλώνουμε σε ολόκληρη το φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό και μετά ένα σαλιγκάρι (όχι πολύ σφιχτό).
Μεταφέρουμε στο ταψάκι που έχουμε προετοιμάσει. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφουμε με λίγο λάδι όλα τα στριφτάρια. Ψήνουμε στους 160°C για 15-20 λεπτά περίπου λεπτά, μέχρι οι πίτες να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜπάμιες και μελιτζάνες στο φούρνο (Νηστίσιμο)
Επόμενο άρθροΠασχαλινά κέικ “τριαντάφυλλο”