Τα μπακλαβαδάκια της Τεμπέλας

Υλικά:

για τη ζύμη:

1 κουταλάκι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαλακωμένο βούτυρο
2 αυγα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μισό πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού ή ξύδι
4,5 κουπες αλεύρι
200 γραμμάρια καρύδια
100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

για σιρόπι:
3,5 κουταλάκια του γλυκού νερό
3,5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
λίγο χυμό λεμονιού ή βανίλια

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη από τα συστατικά που αναφέρονται. Από αυτό σχηματίζουν 24 ίσες μπάλες μεγέθους καρυδιού. Βάζουμε σε φόρμα και σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Από κάθε μπάλα ανοίξτε μια κρούστα με διάμετρο 12-15 εκατοστά και πάχος 4-5 χιλιοστα. Με ένα ποτήρι κόψτε κύκλους. Τοποθετήστε 1-2 καρύδια στο ένα άκρο κάθε κύκλου. Διπλώστε έτσι ώστε να σκεπάζει τα καρύδια.
Τοποθετούμε πιτάκια σε φόρμα καλυμμένη με χαρτί ψησίματος και λαδώνουμε με λιωμένο βούτυρο.

Εκ των προτέρων προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσουν εντελώς
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε μέχρι να διαλυθει η ζάχαρη εντελώς. Το σιρόπι πρέπει να είναι μεσαίου πάχους. Προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού ή 1 βανίλια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το γλυκό.
Αφήστε το γλυκό να απορροφήσει το σιρόπι (για 24 ώρες στην καλύτερη περίπτωση). Στη συνέχεια διακοσμήστε με φιστίκια Αιγίνης και σερβίρισμα.

Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη πρόταση

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό μοσχαράκι της κατσαρόλας..
Επόμενο άρθροAλμυρά ψωμάκια από βαμβάκι εξαιρετική επιλογή για πρωινό