Τηγανητά καλτσόνε, γεμιστά με ντομάτα και μοτσαρέλα

Σήμερα σας προσφέρω τηγανητά καλτσόνε, γεμιστά με ντομάτα και μοτσαρέλα, εδώ στο σπίτι ουσιαστικά τα καταβροχθίζουν πριν καν φτάσουν στο τραπέζι
Ετοιμάζω πάντα τη ζύμη την προηγούμενη μέρα, αλλά τίποτα δεν σας εμποδίζει να το κάνετε την ημέρα χρησιμοποιώντας 10/15 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς μπύρας αντί για 5 γραμμάρια. Για περίπου 16 κομμάτια των 80 γρ

Υλικά

1 κιλό αλεύρι 00
5 γρ μαγιά μπύρας
600 ml νερό
40 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
20 γρ αλάτι
1 κουτί ντομάτες καθαρισμένες
250 γραμμάρια μοτσαρελα
Λάδι για τηγάνισμα κατά βούληση

Εκτελεση

Ανακατεύουμε, ρίχνοντας όλο το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλεύρι στον κάδο του μίξερ, αφήνουμε να απορροφήσει όλο το νερό και μετά προσθέτουμε το αλάτι και τέλος το λάδι.
Όταν η ζύμη γίνει σφιχτή και ομοιογενής, σχηματίστε μια μπάλα και αφήστε τη να φουσκώσει σε ένα δοχείο με καπάκι για περίπου μία ώρα
Στη συνέχεια προχωρήστε με 3 γύρους ζύμωσης μετα από 30 λεπτών ξεκούρασης.
Αφήνουμε άλλες δύο ώρες να φουσκώσει και μετά βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.

Βγάζουμε από το ψυγείο, αφήνουμε να εγκλιματιστεί για μισή ώρα και μετά κόβουμε τη ζύμη σε καρβέλια περίπου 80 γρ., κάνουμε μπαλάκια, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκωσουν για άλλη μια ώρα.
Ψιλοκόβουμε την μοτσαρελα σε τρυπητό και το αφήνουμε να στραγγίξει για μερικές ώρες να χάσει το περιττό νερό, ψιλοκόβουμε ή ανακατεύουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό για να χαθούν τα περιττά υγρά και σε αυτή την περίπτωση.

Όταν όλα είναι έτοιμα, ανακατεύουμε σε ένα πιάτο τον πουρέ ντομάτας χωρίς νερό με την μοτσαρελα, ανοίγουμε με τα χέρια μας τις μπάλες της ζύμης,
βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά μοτσαρέλα και ντομάτα και κλείνουμε σχηματίζοντας τα καλτσονε, πιέζοντας τις άκρες για να μην να μην ανοίξουν κατά το μαγείρεμα.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό σπορέλαιο (170°) προσέχοντας να μην τρυπήσει η ζύμη.

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΥγρό κέικ με σοκολάτα και γεύση καφέ
Επόμενο άρθροΓαύρος πλακί, με ντοματούλα και ωραία μυρωδικά