Τυροπιτάκια με φέτα

Ποιος δεν λατρεύει τα Τυροπιτάκια; Λαχταριστά και νόστιμα Τυροπιτάκια μπορείς να τα φας για πρωινό, για σνακ αλλά ακόμη και σαν ολοκληρωμένο γεύμα. Το xrysoskoufaki.gr είπε να κάνει τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη και να σας γλιτώσει από το άνοιγμα του φύλλου δείχνοντάς σας μια μοναδική συνταγή για Τυροπιτάκια

Συστατικά

400 γρ αλεύρι μαλακό
200 ml γάλα 70 ml λάδι
40 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά αλάτι

Γέμιση:
250 γραμμάρια φέτα τυρί
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και 1 κρόκος αυγού

Επαλλειψη:
1 ασπράδι αυγού
λίγο λάδι
σουσάμι, λιναρόσποροι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και μια κουταλιά αλεύρι και το αφήνουμε ζεστό να φουσκώσει η μαγιά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι και εν τω μεταξύ χτυπάμε με ένα πιρούνι το αυγό και το λάδι.

Ζυμώνουμε τη ζύμη με την φουσκωμένη μαγιά και το λάδι και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, τη χωρίζουμε σε 6 μπάλες. Ανοιξτε το καθένα σε ελλειπτικό σχήμα με έναν πλάστη και κάντε κοψίματα σε όλη την επιφάνεια, φροντίζοντας να κρατήσετε ολόκληρες τις άκρες.

Ανακατεύουμε το τυρί με την κρέμα και τον κρόκο του αυγού και το απλώνουμε πάνω από τη ζύμη με το χέρι μας γιατί έχει λίγο πιο πηχτή υφή.


Τυλίγουμε τη ζύμη διαγώνια και, αν χρειάζεται, τη στρίβουμε λίγο ακόμα και την τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.
Τοποθετήστε τα τυροπιτακια σε ταψί αλειμμένο με λάδι. Αλείφουμε το καθένα με ασπράδι χτυπημένο με λίγο λάδι.


Ρίξτε λιναρόσπορο στη μέση και τριγύρω με σουσάμι

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Recepti sa potpisom

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυροπιτάκια 

Τυροπιτάκια 

Υλικά

Ζύμη
1 ποτήρι γάλα( αν νηστεύουμε νερό) χλιαρό
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 ποτήρι η φυτίνη η βιτάμ η λάδι ελαφρύ λιωμένο
1 αυγό και. ένα ασπράδι το κρόκο για επάλειψη( για νηστίσιμο δεν βάζουμε αυγό και αλείφουμε με λάδι)
1 φακελάκι μαγιά
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής η μπέικιν παουντερ
1 κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού ζάχαρη
800 γρ αλεύρι γοχ περίπου μπορεί λίγο παραπάνω για μαλακή ζύμη

Γέμιση για τυροπιτάκια
250 γρ ανθότυρο
200 γρ τυρί φέτα
2 κ σούπα στραγγιστό γιαούρτι
(Αν νηστεύουμε τυρί νηστίσιμα , χαλβά μαρμελάδα ….)

Γέμιση για ταχινοπιτάκια
Ταχίνι με μέλι η κακάο και σταφίδες
1 αυγό για επάλειψη( αν νηστεύουμε λίγο λάδι από πάνω)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γάλα(το νερό) με τη μαγεία και ζάχαρη μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνουμε μαλακή ζύμη ,
σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί μία ώρα.
Μετά ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος 3 χιλιοστά γεμίζουμε δίνουμε σχήμα που θέλουμε αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα στους  180 ° με αέρα.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Αννα Αννούλα

Προηγούμενο άρθροΔίχρωμος κορμός με λευκή και μαύρη σοκολάτα
Επόμενο άρθροΨητές λαχανικά στο φούρνο σερβιρισμένα με γιαουρτοσκόρδιον