Τυροπιτάκια Σφολιάτας

Συστατικά

Φύλλα σφολιάτας
200 έως 220 γρ τυρί φέτα
περίπου 1 φλιτζάνι τυρί cottage (ανθοτυρο)
περίπου 1 κούπα τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό, λίγο χτυπημένο
με αυτές τις ποσότητες γέμισης θα κάνει μια γενναιόδωρη παρτίδα σε τυροπιτάκια,
αν θέλετε ένα μικρότερο βάλτε τα μισά της συνταγής

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC
Ανακατέψτε τα τυριά και τα αυγά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να συνδυαστούν καλά.


Αποφασίστε τι μεγέθους θα θέλατε να έχουν τα τυροπιτάκια και κόψτε τη ζύμη ίσα μεγέθη κομμάτια.

Χρησιμοποιήστε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Τοποθετήστε μια κουταλιά της γέμισης στη ζύμη και μουσκέψετε τις άκρες της τυρόπιτας.


Στη συνέχεια, διπλώστε τη ζύμη και σφραγίστε με τα δόντια ενός πιρουνιού.


Τέλος, τοποθετήστε τα τυροπιτάκια επάνω σε χαρτί ψησίματος και βουρτσίστε με λίγο ελαφρώς χτυπημένο  ασπραδι αυγού.


Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

ΠΗΓΗ: christinascucina.com

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολη νηστίσιμη πίτα με πατάτα και πράσο
Επόμενο άρθροΤαχινόπιτες