Τυρόψωμα

Πάντα θυμάμαι τη γεύση απο αυτά τα ψωμάκια από τα παιδικά μου χρόνια
Όλοι είχαμε αγαπημένα φαγητά από παιδιά, και το αγαπημένο μου είναι το σπιτικό τυρόψωμο της γιαγιάς μου, που δοκίμασα να φτιάξω κι εγώ ❤️❤️❤️

Ιδού τα υλικά:

αυγά – 4 τμχ. (ένας κρόκος αυγού για άλειμμα)
γιαούρτι – 3 κουταλιές της σούπας.
ζάχαρη – 1 πρέζα
νερό – 200 γρ χλιαρό
1 κύβο φρέσκια μαγιά
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
αλεύρι – 1 κιλό για μαλακή ελαστική ζύμη
λάδι – 5 κουταλιές της σούπας.
σουσάμι

Εκτέλεση

Ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και μια πρέζα ζάχαρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και κάνουμε μια λακούβα και μέσα ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και
το λάδι και τέλος προσθέτουμε την αφρισμένη μαγιά.
Ζυμώνουμε μια μαλακή ελαστική ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη, ανοιγουμε τα φύλλα σε ένα όχι πολύ λεπτό φύλλο, αλείφουμε όλο το φύλλο με μαλακό λάδι (εδώ αν θέλουμε τριβουμε και τυρί φέτα) και το τυλίγουμε σε ρολό.

Με λαδωμένα χέρια, πλαθουμε και τεντώνουμε το ρολό για να μακρύνει και μετά το κόβουμε σε 2 κομμάτια 20 εκ.
και με κάθε κομάτι κανω ένα κομπο (αρα θα βγαλω περιπου 6-7 ψωμάκια)
Βάζω το έτοιμα ψωμάκια να φουσκώσουν για να τριπλασιαστεί ο όγκος τους, απλώνω από πάνω τον κρόκο και πασπαλίζω με σουσάμι, ίσως και παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμα.
Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε γέμιση τυριού.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜυστικά για ζουμερά σπιτικά κεφτεδάκια, θα γλύφετε τα δάχτυλά σας
Επόμενο άρθροKολοκυθάκια γεμιστά με λαχανικά στο φούρνο.