Συστατικά

Για τη ζύμη
2/5 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
⅛ αλάτι
½ κουταλάκι σόδα μαγειρικής
2 φλιτζάνια νερό
9 ½ κουταλάκι σούπας βούτυρο
6 μεγάλα αυγά
Για την κρέμα
1 κούπα ζάχαρη
½ αλεύρι αλεύρι
¼ αλάτι
3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
4 κρόκους αυγού
3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
1½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας ρούμι

Οδηγίες
Για τη ζύμη
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς . Πάρτε ένα ταψάκι και στρώστε με χαρτί ψησίματος. Κοσκινίστε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα μαζί και αφήστε τα στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνετε το νερό. Προσθέστε το βούτυρο. Όταν λιώσει, βγάλτε το απο την φωτιά και προσθέστε το μείγμα αλευριού όλα με τη μία.

Κτυπήστε με ένα ξύλινο κουτάλι και στη συνέχεια ξαναβάλτε το κατσαρολάκι σε μέτρια υψηλή φωτιά, χτυπώντας το μείγμα μέχρι να κρεμώσει και να μην κολλάει στις πλευρές της κατσαρόλας.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά, χτυπώντας με ένα ξύλινο κουτάλι ή μίξερ χεριών ανάμεσα στις προσθήκες που ανακατεύονται καλά.
Γεμίστε μια τσάντα ζύμης που είναι εξοπλισμένη με 1,5 εκ άκρη με το μείγμα της κρέμας. Φτιάξτε μπικότα-κέλυφη των 7 εκ, σε απόσταση περίπου 1,5 εκ μεταξύ τους μέσα στο ταψι.
Ψήνουμε 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Όταν τελειώσετε, κόψτε προσεκτικά την πλευρά κάθε μπισκότου με ένα μαχαίρι για να αφήσετε τον ατμό να φύγει
και για να αποφύγετε να πανιάσει στο εσωτερικό. Μεταφέρετε σε ένα ράφι και αφήστε τα να κρυώσουν.
Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάστε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά το γάλα, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να είναι παχύ και να έχει φυσαλίδες
Χαμηλώστε την φωτιά, ανακατεύοντας για 2 λεπτά και βγάλτε το από την φωτιά. Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε σιγά σιγά το μίγμα κρέμας στα αυγά.
Επιστρέψτε το μείγμα πίσω στην κατσαρολα. Αφήστε λίγο ακόμα να βράσει, προσθέτοντας βούτυρο, ρούμι και βανίλια.
Μεταφέρετε σε ένα ρηχό μπολ για να κρυώσει, τοποθετώντας μεμβράνη πάνω από την κρέμα για να αποφύγετε τη δημιουργία κρουστας και βάλτε ψυγείο.
Μόλις η κρέμα κρυώσει τελείως, γεμίστε τα ανοικτά μπισκότα ζύμης μέχρι να είναι τόσο γεμάτα, για να σκάσουν, με ένα κεράσι από πάνω και άχνη ζάχαρης.

ΠΗΓΗ: joanne-eatswellwithothers.com

Προηγούμενο άρθροΠως θα κάνετε την σαλάτα Λάχανο Καρότο ξεχωριστή
Επόμενο άρθροΜακαρονάδα “Πουτανέσκα”…εύκολη & γρήγορη