Τυροπιτάκια Κουρού

Συστατικά:

125 γρ. Βούτυρο, λιωμένο
2 αυγα
2/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη μαγιά
2 κουταλιές της σούπας μπεικιν παουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
4-6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
τριμμένη φέτα
2 κρόκους αυγού για βούρτσισμα

Κατευθύνσεις:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη μαγιά με νερό και 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και αφήστε τα για 5 λεπτά.
Προσθέστε το λάδι, το γιαούρτι και τα αυγά. Ανακατέψτε και προσθέστε το βούτυρο, το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατέψτε και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μαλακή και αφράτη ζύμη. Καλύψτε το μπολ με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το να ανέβει για 20 λεπτά.

Σε μια καθαρή επιφάνεια, πασπαλίζουμε το αλεύρι και χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες (μέγεθος μεγάλου μανταρινιού)
Πιέστε ελαφρά κάθε μπάλα και τοποθετήστε ένα πλήρες κουτάλι θρυμματισμένο τυρί φέτα σε κάθε κύκλο και διπλώστε τη ζύμη, δημιουργώντας ένα μισό φεγγάρι.
Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί.
Αφού γεμίσετε το ταψι, καλύψτε το με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας για 10 λεπτά. Βουρτσίστε με αυγό και ψήστε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

ΠΗΓΗ 

Προηγούμενο άρθροΣου αλα κρεμ με μια βελουδινη σαντιγύ
Επόμενο άρθροΑπίστευτο μοσχάρι με κόκκινο κρασί…η σάλτσα του είναι μαγική