Παραδοσικά κουλουράκια

Τα παραδοσιακά κουλουράκια είναι μια παραδοσιακή λιχουδιά που συνδέεται με το Πάσχα και τις εορταστικές περιόδους. Είναι αγαπητά σε πολλές κουζίνες και παραδόσεις και συχνά φτιάχνονται σε σπίτια και αρτοποιία για να γιορταστεί αυτή η ειδική περίοδος του έτους.

Τα παραδοσιακα κουλουράκια συνήθως έχουν μια χαρακτηριστική πλεξίδα ή σχήμα που τα καθιστά αναγνωρίσιμα και μοναδικά.

Εκτός από την γεύση τους, τα πασχαλινά κουλουράκια φέρουν και μια συμβολική υπόσταση, καθώς αντιπροσωπεύουν την ανανέωση και την ανακύκλωση της ζωής, καθώς το Πάσχα είναι γνωστό για το θρησκευτικό και πνευματικό του νόημα.

Υλικά

2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο
1/2 φλ. γάλα
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να
προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο.
Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να
μην κολλάει στα χέρια.


Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα
σχήματα που θέλουμε

και τα ψήνουμε στους 180° για 10′ -20′, ανάλογα με το μέγεθος.

Η Συνταγή είναι της Angela Constantinidis