Τηγανίτες μήλου😋

✅Υλικά:

Μήλο – 1 τεμ.
Κεφίρ – 150 ml
Αυγό – 1 τεμ.
Αλεύρι – 4 κουταλιές της σούπας.
Σόδα – 0,25 κουταλάκι του γλυκού
Κανέλα – 1 πρέζα
Ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού
Ηλιέλαιο (για τηγάνισμα) – 50 ml

✅Μαγείρεμα:

1. Ρίξτε το κεφίρ σε ένα μπολ, σπάστε το ένα αυγό, προσθέστε ζάχαρη και κανέλα. Τρίβουμε ένα μήλο στον χοντρό
τρίφτη. Προσθέστε στη ζύμη. Βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά με σύρμα ή πιρούνι.
2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λάδι. Βγάλτε με κουτάλι τη ζύμη. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
3. Βάλτε τις ετοιμες τηγανίτες σε χαρτοπετσέτες για να φύγει το λάδι.
Σερβίρετε με μέλι, ή ζαχαρουχο γάλα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας καρύδας…υγρό, ζουμερό και απλά λιώνει στο στόμα
Επόμενο άρθροΣπιτικά μηλοπιτάκια 🍎