Τηγανίτες με Φέτα

Υλικά

αυγά – 2 τεμ.
γιαούρτι – 4 κουταλιές της σούπας.
ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού.
αλάτι – 2 πρέζες
μπέικιν πάουντερ – 1 κουταλάκι του γλυκού.
χυμός λεμονιού – 1 κουταλάκι του γλυκού.
τυρί φλετε – 120 γραμμάρια θρυμματισμένο
αλεύρι – 13 κουταλιές της σούπας και για ζύμωμα
λάδι – 200 ml για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με δύο πρέζες αλάτι. Προσθέστε ζάχαρη, χυμό λεμονιού, μπέικιν πάουντερ στο μπολ, ανακατεύοντας το σε ένα αφρό και τρίψτε το τυρί.
Μετρήστε δύο κουταλιές αλεύρι δύο φορές και ανακατέψτε με ένα πιρούνι στη ζύμη. Πασπαλίστε με αλεύρι τον παγκο και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη.

Αφήστε για 5-10 λεπτά, στη συνέχεια ανοιξτε ενα ορθογώνι φύλλο πάχους 0,8 mm.
Κόψτε σε ρομβοειδή, τετράγωνα ή με ένα ποτήρι. Σε ένα μικρό τηγάνι με πάτο 15 εκ. Ρίχνουμε λάδι περίπου 2 δάχτυλα και ζεσταίνουμε.
Μειώστε τη φωτιά κατά ένα βαθμό από 6 σε 5 και τηγανίστε τα ψωμάκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Υπέροχο πρωινό με αυγά και τυρί για κάθε μέρα! Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤηγανάρια πορτοκαλιού… λίγα υλικά, και πλούσια σε γεύση
Επόμενο άρθροΚέικ μήλου με σταφίδες