Τηγανίτες Πατάτας με τυρί

Υλικά

– 300g μεσαίες πατάτες σε μέση φωτιά 25 λεπτά
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 3 κουταλιές αλεύρι ρυζιού
– Τυρί μοτσαρέλα
– Μαγειρικό λάδι
– Μεσαία θερμότητα 3 λεπτά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες όχι πολύ λεπτές.
Βραζατε τι πατάτες να είναι μαλακές στο πιρούνι και τις ρίχνετε σε ένα μπολ
Ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τις λιώνετε σαν πουρέ πολύ καλά.
Προσθέστε 3 κσ της σούπας ριζάλευρο και ανακατέψτε με το το χερι με γάντι.
Πάρτε δόσεις στο μέγεθος 2 καρυδιών πλάθετε και τα ανοίγετε στην παλάμη σας
και βάζετε μέσα 1 κγ μοτσαρέλα και και το πλάθετε σε στρογγυλή τηγανίτα.
Σε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμότητα βάζετε 1 ποτήρι του κρασιού λάδι να κάψει
πρώτα και τηγανίζετε για 3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Τα βγάζετε σε μία χαρτοπετσέτα
να ρουφήξει το περιττό λάδι.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠάστα Μήλου με ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΣοκολάτα, μήλο, Καρύδι, μαρμελάδα…ένας συνδυασμός που κατακτά τις αισθήσεις.