Κεφτεδάκια με πλιγούρι

Υλικά

2 κουπες πλιγούρι
1 κουπα ζεστό νερό
1 κρεμμύδι
2 πατάτες βραστές
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ σάλτσα ντομάτας
100 γρ αλεύρι
1 αυγό
Αλάτι και άνηθο ή μαϊντανό

Εκτέλεση:

Πλένουμε το πλιγούρι και το βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
Κλείνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά και το στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα τρίβουμε με ένα μπλέντερ ή απλά τα ψιλοκόβουμε πολύ.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις τρίβουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τπ πλιγουρι, σάλτσα ντομάτας αλάτι, αυγό, αλέυρι πιπέρι, τον άνηθο ή μαϊντανό και ανακατεύουμε όλα καλά.
Από το μείγμα που προκύπτει σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια, τα οποία τηγανίζονται σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές κάτω από ένα
καπάκι για να σχηματίσουν μια ορεκτική κρούστα (περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά).

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚοτοσαλάτα…ίσως η καλύτερη που εχω δοκιμάσει
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο Σαλιγκάρι