Τηγανίτες πολύ απλές και νόστιμες

Συστατικά:

– 400 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
– 12 γραμμάρια μαγιάς ή μπέικιν πάουντερ
– Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– Νερό (περίπου 250 ml)
– Ελαιόλαδο
– Ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα

Εκτέλεση

1. Πρώτα, θα ζεστάνουμε λίγο νερό. Σε ένα ποτήρι με λίγο ζεστό νερό, αραιώστε το μικρό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
2. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά ή μπεικιν. Ανακατεύουμε και τα δύο συστατικά καλά.
3. Τώρα, λίγο-λίγο, ρίξτε το ζεστό νερό που είχαμε προετοιμάσει προηγουμένως και με τα χέρια μας, ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια σταθερή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Θα ρίξουμε τόσο νερό όσο η ζύμη δεν πρέπει να είναι σκληρή, ούτε κολλώδης. Θα πρέπει να μοιάζει με ζύμη που κάνουμε για ψωμί.

4. Στη συνέχεια, καλύπτουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ή δύο ώρες, λίγο πολύ.

5. Όταν έχει ηρεμήσει, βάζουμε λίγο αλεύρι σε μια λεία επιφάνεια και τοποθετούμε τη ζύμη. Κόβουμε μικρές κομματάκια σαν μπαλίτσες του γκολφ και τα ζυμώνουμε λίγο και τα ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να είναι πολύ ωραία, το καλύτερο που μπορούμε.
6. Όταν έχουμε τη πολύ λεπτή ζύμη, θα την κόψουμε σε κομμάτια.


7. Ενώ κόβουμε όλη τη ζύμη, προθερμαίνουμε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε με άφθονο ελαιόλαδο και όταν είναι πολύ ζεστό προσθέτουμε τα κομμένα ζύμη.
8. Θα τα τηγανίσουμε πάνω και κάτω, μέχρι να γίνουν χρυσά και προσεκτικά ώστε να μην μας κάψουν. Θα παρατηρήσετε ότι αυτή τη στιγμή φουσκώνουν και είναι παχουλά και τραγανά.


9. Όταν τα τηγανίσουμε, τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να απομακρυνθεί η περίσσεια λαδιού.
10. Στη συνέχεια, και πριν κρυώσουν , βάλτε λίγο ζάχαρη άωνη ή μέλι και καρύδια(εάν έχετε) από πάνω έτσι ώστε να κολλήσει στη ζύμη.

Με αυτόν τον τρόπο θα είναι τραγανά και πολύ γευστικά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό Ανατολίτικο Γλυκάκι (Σαμσα)
Επόμενο άρθροΕύκολα αφράτα τυρόψωμα