Δείτε Επίσης: Υπέροχο Παγωμένο Γιαούρτι Βανίλιας με Κεράσι | Η πιο δροσερή καλοκαιρινή Σαλάτα

Σαλιγκάρια Βανίλιας

Ζύμη:
450g αλεύρι,
30g βούτυρο,
40g ζάχαρη,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 αυγό,
20g μαγιά,
200ml γάλα

Πλακίδιο βουτύρου: 120g βούτυρο

Γέμιση βανίλιας:
20γρ κορν φλαουρ,
40γρ ζάχαρη,
2 κρόκοι,
100ml γάλα,
100ml κρέμα γάλακτος,
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα βερίκοκου,
1 κουταλιά της σούπας νερό,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε το γάλα την ζάχαρη και την μαγιά, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε.
Σε ένα μίξερ με το εξάρτημα της ζύμωσης ρίχνουμε το αλεύρι και το μείγμα γάλακτος και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο στο μίξερ και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο και να έχουμε μία μαλακή και αφράτη ζύμη.
Βγάζουμε σε ένα ταψάκι την απλώνουμε και την σκεπάζουμε με μεμβράνη για 30 λεπτά.

Γέμιση Βανίλιας

Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να κάψει ελαφρώς
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ, ζάχαρη, αυγό, κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα μέσα στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την βανίλια και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και η κρέμα είναι έτοιμη.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη που εφάπτεται με την κρέμα από πάνω και αφήνουμε στην άκρη.

 

Πλακάκι Βουτύρου

Τυλίγουμε μέσα σε λαδόκολλα σε φάκελο ένα κομμάτι βουτύρου  και το πιέζουμε μέχρι απλωθεί στο πάχος και το μέγεθος που έχει ένα κλασικό πλακίδιο.

Βγάζουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο την ανοίγουμε τόσο όσο είναι 2 κλασικά πλακίδια και τυλίγουμε μέσα το πλακίδιο βουτύρου όπως βλέπετε στην φωτό.

Ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέγεθος που έχουν 2 πλακίδια, και το ξαναδιπλώνουμε στα 4.
Ξανά ανοίγουμε με το πλάστη και ξαναδιπλώνουμε και τέλος το τυλίγουμε με την μεμβράνη και το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.

Μόλις φουσκώσει το ανοίγουμε πάλι σε μέγεθος 2 πλακιδίων και λίγο παραπάνω αλείφουμε την κρέμα και το τυλίγουμε σε ρολό.

Κόβουμε το ρολό σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά.

Αλείφουμε με αυγό τα σαλιγκάρια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με το ποτηράκι του καφε νερό δίπλα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Αναμιγνύουμε την μαρμελάδα, την ζάχαρη, και το νερό.
Μόλις ψηθούν τα αλείφουμε με την μαρμελάδα και είναι ετοιμαααααααα

Δείτε Επίσης: Υπέροχο Παγωμένο Γιαούρτι Βανίλιας με Κεράσι | Η πιο δροσερή καλοκαιρινή Σαλάτα

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΤα τυροπιτάκια της Γιαγιάς Καλλιόπης
Επόμενο άρθροΠίτα με τυρί και σιμιγδάλι…γρήγορα και εύκολα