Τηγανητά πλευρωτους

Υλικά 

4 Μανιταρια
4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδα σκόρδο
αλάτι για γεύση
μαύρο πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό για γεύση

Εκτέλεση

Κόψτε το στέλεχος με ένα μαχαίρι και πλύνετε καλά το καπάκι του μανιταριου, για να φύγουν τα υπολείμματα των φύλλων και του χώματος, τόσο στην πάνω επιφάνεια
όσο και ανάμεσα στα βράγχια, περνώντας απαλά τα δάχτυλά σας από πάνω.
Τοποθετήστε τα πλυμένα μανιταρια σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά, για να φύγει λίγο από το νερό που απορροφήθηκε κατά τη φάση
του πλυσίματος.

Ρίχνουμε το λάδι σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε 2 σκελίδες σκόρδο σε κομματακια χωρίς φλουδα, κόβουμε στα 2, τακτοποιούμε τα μανιταρια με τις βραχια στο τηγάνι και ξεκινάμε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά σε μέτρια φωτιά.

Μετά από λίγα λεπτά, τα μανιταρια θα βγάλουν πολύ νερό, γι’ αυτό χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί όλο: 15-20 λεπτά είναι αρκετά.
Στα μισά του μαγειρέματος, γυρίστε τα βοηθώντας τα με ένα ξύλινο πιρούνι και κουτάλι.
Με σβησμένη τη φωτιά προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρετε αμέσως.

 

Προηγούμενο άρθροΜπάρες με ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΣυνταγή για ψωμί χωρίς ζύμωμα: