Τηγανιτή Ζύμη

Υλικά

250 gr ξυνόγαλο
150 ml γάλα
20 g φρέσκιας μαγιάς
5 gr μαγειρικής σόδας
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
να δοκιμάσετε για αλάτι
εάν είναι απαραίτητο (περίπου 800 g) αλεύρι τύπου 400
0,5 φλιτζάνια λάδι για τηγάνισμα

Παρασκευή:

Τρίψτε τη μαγιά, προσθέστε χλιαρό γάλα, ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και μια πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε και αφήστε να φουσκώσει-αφρίσει το υγρό μειγμα.
Όταν το μείγμα φουσκώσει, ανακατέψτε και τα άλλα συστατικά, ανακατεύοντας συνεχώς και σταδιακά προσθέτοντας το αλεύρι.

Ζυμώστε τη ζύμη για να είναι μαλακή όπως για μια πίτα. Αφήστε να ζεσταθεί για να φουσκώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για να δημιουργήσετε φυσαλίδες αέρα.
Απλώστε τη ζύμη σε ένα παγκο που είχατε προηγουμένως λαδώσει με λάδι. Λιπάνετε το πάνω μέρος της ζύμης με λάδι και ανοίξτε το με πλάστη πάχους 1 cm. Αυτή η ζύμη θα απορροφήσει λιγότερο λάδι κατά το ψήσιμο.
Κόψτε τη ζύμη στα επιθυμητά σχήματα, βγάλτε σε κύκλους με ένα φλιτζάνι, ρομβοειδή, κύβους, τετράγωνο, και ψήστε σε  ζεστό λάδι.


Μπορείτε να σερβίρετε με τυρί, μέλι, μαρμελάδα, νουτελλα ή όπως θέλετε.
Σερβίρισμα:
Οι τηγανιτές ζύμες είναι κατάλληλες για πρωινό ή δείπνο.
Αν τα φτιάξετε για πρωινό, μπορείτε να φτιάξετε τη ζύμη μία νύχτα νωρίτερα και να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα, αφήστε τη ζύμη για μικρό χρονικό διάστημα σε θερμοκρασία δωματίου και ψήστε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: http://www.lifestylerecepteka.info/

Προηγούμενο άρθροΖουμερό και κρεμώδες κέικ με σιμιγδάλι και κρέμα που δεν ψήνεται
Επόμενο άρθροΚουλουράκια βανίλιας με καρύδια και κάρδαμο