Τηγανιτές Ντομάτες

Συστατικά

6 ντομάτες δαμάσκηνο κομμένες κατά μήκος και με σπόρους, μικρές
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 30 γραμμ
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι βασιλικό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κλωναράκια δεντρολίβανο (τα φύλλα και ψιλοκομμένα)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το ράντισμα 30 γρ
5-6 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Οδηγίες

Σε ένα μέτριο προς μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, βάζουμε τις ντομάτες
στο τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, πασπαλίζουμε με ρίγανη, βασιλικό, αλάτι, ψιλοκομμένο σκόρδο και φύλλα δεντρολίβανου, περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Καλύψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, αφαιρέστε το καπάκι και στραγγίστε τις ντομάτες με ένα πιρούνι, συνεχίστε να μαγειρεύετε ακάλυπτες μέχρι να εξατμιστεί όλη η υγρασία και μέχρι να ροδίσουν οι ντομάτες από κάτω (μου αρέσει να τις μαγειρεύω μέχρι να μαυρίσουν από κάτω). Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή Απόλαυση!

ΠΗΓΗ: https://anitalianinmykitchen.com/

Προηγούμενο άρθροΚέικ Πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΑραβικό κέικ σοκολάτας😋 πολύ ζουμερό και πεντανόστιμο!