Τηγανόψωμα Κύμης

  • 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ ξύδι
  • 1/2 κ.σ ζάχαρη
  • 1/2 κ σ αλάτι
  • 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • 1/2 κιλό φέτα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό την μαγιά και ανακατεύουμε (όχι καυτή γιατί θα καεί η μαγιά).
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι την ζάχαρη το αλάτι καλά, έπειτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο το ξίδι το νερό με την μαγιά και σιγα σιγά ανακατεύοντας προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.
  3. Όταν γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι εύπλαστο που δεν κολλάει στα δάχτυλα μας και στο μπολ το σκεπάζουμε με μεμβράνη η ένα πανάκι και το αφήνουμε να ”ξεκουραστεί” για περίπου μισή ώρα.
  4. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα κομματάκι το ανοίγουμε με τα χέρια μας (ή με πλάστη εάν θέλουμε)
  5. Βάζουμε τριμμένη φέτα και τυλίγουμε το ζυμάρι.
  6. Στην συνέχεια το τηγανίζουμε έως ότου πάρει χώμα. Το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.
  7. Σερβίρουμε σκέτα με πετιμέζι ή μέλι ή γεμιστά με φέτα.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάρι
Επόμενο άρθροΛαλάγγια Μανιάτικα