Μάθετε πώς να φτιάχνετε νόστιμα τσιγαρισμένα κομμάτια ζύμης πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη. Αυτό το τραγανό επιδόρπιο μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτή τη συνταγή!

Τιγανάρια με ζάχαρη ή μέλι….

Υλικά:

– 2-3 κουπες Αλεύρι
– 3 μεσαία αυγά
– 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
– 1 σφηνάκι ούζο με γλυκάνισο
– Μια πρέζα αλάτι
– Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση ή μέλι
– Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεκινήστε λιώνοντας το βούτυρο σε ένα φούρνο μικροκυμάτων 10” μέχρι να λιώσει πλήρως
Σε ένα μπολ χτυπήστε 3 αυγά προσθέστε το λιωμένο βούτυρο το ούζο και αλάτι.
Ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός και προσθέστε σταδιακά και ανακατέψτε μεχρι να ομογενοποιηθεί.
Όταν η ζύμη μπορεί πιαστεί προσθέστε και λίγο επιπλέον αλεύρι και ζυμώστε μέχρι μην κολλάει στα χέρια σας.


Βγάλτε την ζύμη σε ένα αλευρωμένο πάγκο ζυμώστε και σχηματίστε 1 μπάλα και αφήστε να
καθίσει για 30 λεπτά.
Χωρίστε την ζύμη σε 4 κομμάτια και ανοίξτε κάθε κομμάτι με ένα πλαστη και κόψτε σε τρίγωνα


Τηγανίστε τα τρίγωνα στο τηγάνι με ηλιέλαιο σε υψηλή φωτιά μέχρι να χρυσίσουν και στις
πλευρές. Βγάλτε σε μία χαρτοπετσέτα και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη

Ετοιμεςςςςςςς

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΜία διαφορετική συνταγή Λαχανοντολμάδες…
Επόμενο άρθροΤηγανίτες με τυρί και σκόρδο