Τιρόγιες

Υλικά:

Γάλα φρέσκο ​​200 ml
Γιαούρτι 200 ​​γρ
Αυγά 5 τεμ
Ξυρή μαγια 2 τεμ
Ζάχαρη 1 κ.γ
Αλάτι 1 κ.γ
Λάδι 2 κ.σ
Ξύδι 1 κ.γ
Αλεύρι περίπου 1 κιλό
Τυρί φέτα 400 γρ
Ζαμπον 150 γρ (αυτο το βάζω εγώ)
Αυγό 1 τεμ, 2 κ.σ βούτυρο και 2 κ.σ γιαούρτι για άλειμμα.

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά και λίγο αλεύρι. Αφήστε για ενεργοποίηση. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το λάδι, το ξύδι και τα αυγά.
Χτυπάμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σταδιακά. Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει. Χωρίστε σε οκτώ ίσες μπάλες.
Ανοιγουμε με τον πλάστη , βουτάμε ένα πινέλο στο λιωμένο βούτυρο και αλείφουμε, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο ζαμπον και τυλίγουμε. Τα στρίβουμε και τα δένουμε, τα βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Αλείφουμε με αυγό, βούτυρο και γιαούρτι. Ψήνουμε στους 175° μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠιροσκί! Με πατάτα και μυρωδικά.
Επόμενο άρθροΓιαουρτοτυρόπιτα με πράσο