Τορτίγιες γεμιστές

Η τελειότητα του πρωινού – τορτίγιες γεμιστές για πρωινό – είναι πολύ γρήγορο και εύκολο να φτιαχτεί και μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα όλων. Το φαγητό είναι φανταστικό! Φροντίστε να το δοκιμάσετε 🙂

Συστατικά (για δύο άτομα):

περίπου 40 g βούτυρο, χωρίστε σε δύο μέρη
4 αυγά, για κάθε 2 πίτες
λίγο αλάτι
2 μεγάλες τορτίγιες
Συμπληρώστε όπως θέλετε. Βάζω:
150 γραμμάρια μπέικον
λίγο βούτυρο για τηγάνισμα
1 μικρό κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
+ 100-150 g γκούντα, χωρίστε σε δύο μέρη

Εκτέλεση

Βάλτε σε 2 μικρά μπολάκια από 2 αυγά, προσθέστε αλάτι και χτυπήστε τα αυγά.
Τηγανίζουμε λίγο μπέικον σε βούτυρο.

Προσθέστε το κρεμμύδι και το πιπέρι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου δέκα λεπτά.


Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε 20 γραμμάρια βούτυρο και ρίχνουμε δύο χτυπημένα αυγά. Διανείμετέ τα αυγά ομοιόμορφα στο τηγάνι.

Μετά από περίπου 20 δευτερόλεπτα, βάλτε την τορτίγια και πιέστε ελαφρά με το χέρι σας.

Τηγανίστε το αυγό για δύο λεπτά, ή περισσότερο όπως θέλετε, στη συνέχεια γυρίστε σαν τηγανίτα. Βάλτε το μισό γέμισμα στα μισά αυγά, πασπαλίστε με τυρί

και διπλώστε, όπως στην φωτό.

Εάν θέλετε, γυρίστε την τορτίγια για άλλη μια φορά για να τηγανίσετε λίγο περισσότερο από την άλλη πλευρά. Μπορεί να είναι πιο πολύ τηγανητό, όπως το θέλετε.
Βγάλτε τις τορτιγιες σε ένα πιάτο, λιώστε ξανά 20 g βουτύρου και επαναλάβετε το ίδιο με τις άλλες τορτίγιες.

Απολαύστε όλοι μαζί 🙂

Προηγούμενο άρθροΤαλιατέλες με μπέικον και τυρί – μια ιδέα γρήγορη για τραπέζι με 4 υλικά
Επόμενο άρθροΠώς να φτιάξετε την περίφημη πίτα τυριών με βραστά φύλλα