Τουλούμπες

Υλικά

400 ml νερού
30 g βουτυρο
πρέζα αλάτι
300 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι σιταριού
3 μεγάλα αυγά ή 5 μικρά
λάδι τηγανίσματος

για σιρόπι:
3 κουπες * ζάχαρη
2 κούπες νερό
μια πρέζα λεμόνι

* το κύπελλο έχει χωρητικότητα 300 ml.

Εκτέλεση

Ξεκινήστε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάλτε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να βράσει. Προσθέστε το λεμόνι και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί. Αφαιρέστε από τη φωτιά και κρυώστε.

Για την Ζύμη: Βάλτε το νερό, το βουτυρο και το αλάτι σε μια κατσαρόλα στη φωτιά και περιμένετε να βράσει. Προσθέστε όλο το αλεύρι ταυτόχρονα και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι

μέχρι να γίνει μια μπάλα που χωρίζεται από τα πλαινα της κατσαρόλας. Αφαιρέστε από τη φωτιά και μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ.

Ανακατέψτε ελαφρά με ένα κουτάλι και προσθέστε σιμιγδάλι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να απορροφηθεί.

Αυτό θα μειώσει επίσης τη θερμοκρασία της ζύμης και θα μπορείτε να προσθέσετε τα αυγά. Όταν η ζύμη δεν καίει όταν την αγγίξεις, αρχίστε να προσθέτετε τα αυγά ένα προς ένα, ανακατεύοντας κάθε ένα μέχρι να απορροφηθεί από τη ζύμη. Στην αρχή, όταν προσθέτετε ένα αυγό και ανακατεύετε, θα παρατηρήσετε ότι η ζύμη «πιτσιλίζει» και γίνεται «γλοιώδης».

Μην ανησυχείτε, συνεχίστε να ανακατεύετε – σε κάποιο σημείο θα σφιξει ξανά. Όταν προσθέτετε όλα τ αυγά, η ζύμη είναι έτοιμη. Θα φαίνεται βαρια και σκληρή – θα πρέπει να είναι έτσι.

Ρίξτε 3-4 δάχτυλα λαδιού στο τηγάνι. Μεταφέρετε τη ζύμη ή μέρος αυτής (είναι ευκολότερο να δουλέψετε σε μικρά μέρη) σε μια υφασματινη σακούλα με άκρη σε σχήμα αστεριού. Εάν είναι δυνατόν, μην χρησιμοποιείτε πλαστική σακούλα, επειδή η ζύμη είναι βαριά και απαιτεί κάποια δύναμη. Πιεζουμε την ζύμη στο τηγάνι με κρύο λάδι.


Το μέγεθός τους εξαρταται απο μας, κόψτε τα με ψαλίδι Μην γεμίζετε υπερβολικά το τηγανι, επειδή αυξάνουν σε όγκο και δεν απλώνονται ομοιόμορφα. Τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και όχι στην υψηλότερη ρύθμιση.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρετε απευθείας στο κρύο σιρόπι. Βυθίστε τα για να καλύψουν από όλες τις πλευρές και αφήστε τα στο σιρόπι για 5-7 λεπτά.


Ενώ το τηγάνι δεν είναι στη φωτιά, βαλτε μια νέα δόση ζύμης σε αυτό και μετά βάλτε το στη φωτιά. Αυτό γίνεται μέχρι να φτιαξετε όλη την ζύμη.

Κατ ‘αρχήν, μπορείτε να δοκιμάσετε αμέσως τις τουλουμπες, αλλά διαπίστωσα ότι είναι πιο νόστιμες αφού μείνουν στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Είναι καλύτερα έως και 12 ώρες μετά την προετοιμασία. Στη συνέχεια αρχίζουν να μαλακώνουν πάρα πολύ από το σιρόπι και είναι τραγανές στο εξωτερικό και μαλακές και ζουμερές στο εσωτερικό.

Καλη Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://tortichkablog.wordpress.com/

Προηγούμενο άρθροΔροσερή Σοκολατένια Απόλαυση: Νηστίσιμο Γλυκό Ψυγείου Χωρίς Μίξερ
Επόμενο άρθροΛευκός Χαλβάς με ξηρούς Καρπούς…