Τουρλού-Τουρλού ή Μπριάμ

Το Απόλυτο Καλοκαιρινό φαγάκι.Κλασικό φαγητό αγαπημένο! Άλλοι το λέτε Μπριάμ, άλλοι Τουρλού !  Ρατατούιγ στη Γαλλία και φαντάζομαι πως θα έχει πολλές άλλες

Υλικά

3 μικρά κολοκυθάκια
3 μικρές πατάτες
2 μικρές μελιτζάνες
λίγο δυόσμο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πρασινη πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι σε μισές φέτες 
3 σκελίδες σκόρδο
1-2 ντομάτες κομμένες
2 ντομάτες στο τρίφτη
λιγη φέτα σε κυβάκια
1 κ.σ. πελτέ
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
χοντρό θαλασσινό αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Τα πλένουμε όλα καλά και τα κόβουμε κυβάκια….
Ψιλοκόβουμε το δυόσμο.

Μέσα στη τριμμένη ντομάτα Ρίχνουμε το πελτέ..αλατοπίπερο και το λάδι και τα ανακατεύουμε όλα καλά και τα βάσουμε στο πηλινό μας .
Το ψήνουμε για 1,5 με 2 ώρες στους 200 βαθμούς.. αυτό εξαρτάται από τη δύναμη του φούρνου σας…σκεπασμενο βέβαια με λαδόκολλα

Η Photo είναι της Mairi Lazaridou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

ΜπριαμΜπριαμ

Υλικά

2 ψιλοκομμένες φλούδες ντομάτας
2 πατάτες κομμένες στρογγυλές
2 κολοκυθάκια κομμένα στρογγυλα
1 μελιτζάνα κομμένη στρογγυλές φέτες
Είχα επίσης μερικά φρέσκα πράσινα φασόλια !!
Φρέσκο ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό,
δυόσμο ψιλοκομμένο
κόκκινο κρεμμύδι μόνο το μισό,
δύο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
λουλούδια από το φυτό κολοκυθάκια.
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι !!
Χρησιμοποίησα περίπου ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο
110 gr σάλτσα ντομάτας με 1 Φλιτζάνι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τα όλα μαζί,

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 μαγειρέψτε για περίπου 45 λεπτά και ελέγξτε αν έχουν γίνει και γυρίστε τον φούρνο σας στους 170 για περίπου 15 λεπτά !! Αν θέλετε περισσότερο χρώμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γκριλ σας
για λίγα λεπτά !!

Καλή Απόλαυση!!

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ τυριού…Αφράτο και πανεύκολο που θα σας λύσει τα χέρια
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας…το πιο γρήγορο και εύκολο