Τούρτα Λεμονιού

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ψησίματος
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 1/4 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
6 κουταλιές βούτυρο
3/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
4 κρόκους αυγού, χτυπημένοι
4 φλιτζάνια ζαχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακώθηκε
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση

Πώς να το κάνετε:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Βουτυρώστε και αλευρώστε δύο στρογγυλές φόρμες 20 εκ. Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπεικιν και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά. Χτυπάτε στα αυγά ένα κάθε φορά, στη συνέχεια ανακατεύετε τη βανίλια. Χτυπάτε στο μείγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα, αναμειγνύοντας μέχρι να ενσωματωθεί. Γεμίστε τις φόρμες με το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο
φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλιφίδα που εισάγεται στο κέντρο του κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε έξω από τις φόρμες για να κρυώσει εντελώς.
Για την Γέμιση:
Σε μεσαία κατσαρόλα, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμόνι, 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά κορνφλαουρ μέχρι να γίνει λείο. Ανακατέψτε 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη, και αφήστε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε για ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε μικρό μπολ, με ένα συρμάτινο χτυπητήρι, χτυπάτε τους κρόκους αυγών μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε με μια μικρή ποσότητα του ζεστού μείγματος λεμονιού. Ρίξτε το μείγμα αυγού στην κατσαρόλα, χτυπώντας γρήγορα με το ζεστό μείγμα λεμονιού. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό
μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, 5 λεπτά, ή μέχρι να πήξει (να μην βράσουν).
Ρίξτε το μείγμα σε μεσαίο μπολ. Σκεπάστε με μία πλαστική μεμβράνη στην επιφάνεια για να
μην σχηματιστεί κρουστα. Αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αφήστε 3 ώρες.
Για να κάνετε την σαντιγί:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη, 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε και Χτυπήστε το γάλα και αυξήστε την ταχύτητα και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει.

 

Για να συναρμολογήσετε:
Με ένα μακρύ οδοντωτό μαχαίρι, κόψτε κάθε στρώση κέικ στο μισό οριζόντια, κάνοντας 4 στρώματα.
Τοποθετήστε το πρώτο στρώμα, προς τα πάνω. Απλώστε την μισή γεμιση λεμονιου.
Σκεπάστε με ένα άλλο στρώμα , και απλώστε 1/2 φλιτζάνι σαντιγί. Προσθέστε το τρίτο στρώμα και απλώστε το με το υπόλοιπο μισό της γέμισης λεμονιού. Βάλτε το τελικό στρώμα κέικ και απλώστε την σαντιγί από πάνω και στις πλευρές του κέικ την υπόλοιπη σαντιγί.
Διακοσμήστε και Βάλτε το κέικ στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

 

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΗ πιο γρήγορη Λευκή Τούρτα Ταψιού
Επόμενο άρθροΒελούδινη και τέλεια σκορδαλιά