Τούρτα με κρέμα καραμέλας.

Συστατικά:

200 γραμμάρια ζάχαρης για καραμέλα
Για κρέμα:
4 αυγά,
250 γραμμάρια ζάχαρης,
500 ml γάλακτος

για τη ζύμη του κεικ
2 αυγά
1 φλιτζάνι τσάι ζάχαρης,
1 κουπα γάλα,
1 κούπα λάδι,
250 γραμμάρια αλεύρι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ,
1 κούπα κακάο.

Εκτέλεση

Σ’ενα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την ζάχαρη να λιώσει σε καραμέλα υγρή και το αδειάζουμε να καλύψει την βάση της φόρμας

Για την κρέμα
Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε με ενα 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε.

Στην φόρμα ρίχνουμε με την καραμέλα από πάνω ρίχνουμε το μειγμα γάλακτος.

Για την ζύμη
Σε μία μπασίνα χτυπάμε τ αυγά την ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ.
Προσθέτουμε το γάλα, λάδι , αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ, μετα από λίγο ρίχνουμε το
μπεικιν και συνεχίζουμε να χτυπάμε και τέλος ρίχνουμε και το κακάο και χτυπάμε πάλι
μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί.
Προσθέτουμε το σοκολατένιο μειγμα μεσα στην φόρμα πάνω απο το υγρό μειγμα.

Σε ένα ταψί βάζουμε 3-4 εκ νερό και βάζουμε μέσα την φόρμα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά

Μολις κρυωσει βγαζουμε απο την φόρμαα και ειναι ετοιμο

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΗ Φάβα….συνταγή από το καλύτερο μαγειρείο
Επόμενο άρθροΑκαταμάχητο Μπισκοτογλυκό με Σοκολάτα