Τούρτα με σπιτική μαρμελάδα σύκου 

Υλικά:

αυγά 4 τεμ.
γιαούρτι 200 ​​γρ
μαρμελάδα σύκο 1 κουπα.
μπέικιν πάουντερ 1 πακέτο.
λάδι 1/2 κουπα.
τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
καρύδια 1/2 κουπα.
αλεύρι 2 κουπες.
επικάλυψη σοκολάτας
καρύδια για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι.
Ανακάτεψα και πρόσθεσα μαρμελάδα σύκο, ξύσμα πορτοκαλιού, καρύδια, μπέικιν πάουντερ και κοσκινισμένο αλεύρι.
Ανακάτεψα με μια σπάτουλα.
Ψέκασα την φόρμα / για πρώτη φορά χρησιμοποιώ με λάδι,
Πασπαλίζω λίγο αλεύρι και το έβαλα στο κέντρο και ένα ποτήρι.
Έριξα το μείγμα του κέικ και ισιωσα.

Βάζω τη φόρμα στο φούρνο για 40-50 λεπτά στους 170 βαθμούς. Οπότε βγήκε καλά.
Οπως είναι στη φόρμα έψησα για 5 λεπτά στο πρόγραμμα γκριλ να πάρει χρώμα.
Όταν τελείωσα έβγαλα την τούρτα από την φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει σε μεταλλική σχάρα.
Έπειτα στόλισα την τούρτα με επικάλυψη λιωμένης σοκολάτας και ξηρούς καρπούς.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤεμπελόπιτα από την Θεία Νεκταρία
Επόμενο άρθροΣαρμάς συκωτιού Θρακιώτικο