Υπέροχα αφράτα Ψωμάκια

Συστατικά :

1 κύβος μαγιά μπύρας 25 γρ
80 γραμμάρια νερό
1 κιλό αλεύρι + 150 γρ
5 μέτρια αυγά
200 ml έξτρα παρθένου ελαιολάδου
200 ml πλήρες γάλα
180 γραμμάρια ζάχαρης
1 μικρό ποτήρι ρούμι
1 φακελάκι με άρωμα βανίλιας

Προετοιμασία της συνταγής:

Διαλύστε τον κύβο μαγιάς μπύρας σε ένα ποτήρι με 80 γραμμάρια ζεστό νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Στη συνέχεια, ρίξτε τη διαλυμένη μαγιά σε ένα μπολ στο οποίο έχετε κοσκινίσει 150 γραμμάρια αλεύρι.
Ανακατέψτε καλά το μείγμα και αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.

Σε ένα μπολ χωρητικότητας τουλάχιστον 2 λίτρων, ανακατέψτε το λάδι, το πλήρες γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλιας, ένα ποτήρι ρούμι και 5 αυγά με τη βοήθεια ενός σύρματος.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και, συνεχίζοντας το ζύμωμα ζωηρά.
Μόλις έχετε μια ομοιογενή ζύμη, αφήστε την να φουσκώσει για άλλη μια ώρα σκεπασμένη με ένα πανί.
Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, τοποθετήστε μερίδες ζύμης σε σχήμα που θέλετε, καλάθια, κορώνες ή μικρά ψωμιά.
Χτυπήστε έναν κρόκο αυγού μαζί με δύο κουταλιές της σούπας γάλα και αλείψτε τα με το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για 30 ‘περίπου.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠατέ Μελιτζάνας και κόκκινη πιπεριά
Επόμενο άρθροΚέικ γιαουρτιού μήλου