Kέικ με καρότα και πολλά καρύδια

Υλικά

4 αυγά,
1 κρόκος αυγού,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 φλιτζάνι μαύρη ζαχαρη,
2 φλιτζάνια αλεύρι,
1 φλιτζάνι λάδι,
κανέλα
400 γραμμάρια καρότα τριμμένα,
1 μπέικιν πάουντερ.

Γλασσο ζαχαρης
2 κούπα(ες) ζάχαρη
2 κ.σ. περίπου ζεστό νερό ή γάλα
1 στικ βανίλια

Εκτέλεση

Χτύπησα καλά τα αυγά και τα δύο είδη ζάχαρης, πρόσθεσα το λάδι, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, τα καρότα και μια χούφτα καρύδια. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ψηθεί και το ελέγχουμε με την μέθοδο της οδοντογλυφίδας.

Για το γλασσο

Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη, το νερό και τη βανίλια και, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, δουλεύετε το γλάσο έως ότου γίνει λείο. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη νερό ή γάλα για να γίνει σαν ρευστή κρέμα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βανίλια και το γάλα με ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού!

Μόλις κρυώσει το κεικ το αλείφω με το γλασσο, πασπαλίζω με χοντροκομμένα καρύδια και κόβω σε κομμάτια.
Έγινε ένα υπέροχο ζουμερό κέικ που αξίζει να δοκιμάσετε.

Καλή Υγεία να έχετε

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με πατάτες στον φούρνο…Μαμαδίστικο φαγητό με τα όλα του!
Επόμενο άρθροΜοσχάρι λεμονάτο