Κέικ Σοκολάτας

Υλικά

2 ετοιμα παντεσπάνια

Για το σιρόπι

250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
1 σφηνάκι λικέρ ή ρούμι (προαιρετικά)

για την κρέμα σοκολάτας

200 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
2 αυγά
300 γρ.ζάχαρη άχνη
120 γρ.βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ρούμι

2 μπανανες σε φετες
800γρ Τραγανές μπίλιες δημητριακών με επικάλυψη σοκολάτας υγείας, για διακόσμηση.

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.
Ανακατεύουμε το σιρόπι μια δυο φορές πριν πάρει βράση.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη κι αρχίσει ο βρασμός, βράζουμε για 3 λεπτά.
Κατεβάζουμε το σιρόπι της ζάχαρης από την φωτιά και αφήνουμε για 10′ να γίνει χλιαρό.
Τότε, προσθέτουμε μέσα το λικέρ, ή την εσάνς που επιθυμούμε.

Για την κρέμα σοκολάτας

Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά, τη ζάχαρη άχνη,
το βούτυρο και το ρούμι. Ανακατεύετε καλά ωστέ να γίνει το μείγμα ομοιογενές και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.

Συναρμολόγηση
Βάζω το πρώτο κέικ σε μια φόρμα τσερκι. Το πότισα με το σιρόπι.Βάζω μια στρώση κρέμα σοκολάτας, μια σειρά μπανάνες και σοκολάτα.
Μετά έβαλα το δεύτερο παντεσπάνι, το ξανασιρόπισα. Τέλος έβαλα κι άλλη κρέμα σοκολατας απο πάνω και το κάλυψα. Στολίσα το κέικ με μπαλάκια σοκολάτας.
Το έβαλα στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Καλή Απόλαυση

H Συνταγή είναι της Цветана Йончева-Иванова

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σιμιγδαλένιο κέικ σοκολάτας

Σιμιγδαλένιο κέικ σοκολάτας

Υλικά

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη 1 ποτήρι του νερού νερό
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό μισό ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γραμμάρια μπέκιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας

Γλάσο σοκολάτας

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
5 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το ηλιέλαιο και το νερό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε για μισή ώρα περίπου ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε αλευρώνουμε ένα ταψάκι 24 εκατοστά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά στις αντιστάσεις .

Σ ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο ανακατεύουμε και βράζουμε για ένα μόνο λεπτό. Μόλις το κέικ μας το βγάλουμε από το φούρνο το καλύπτουμε με το γλάσο και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Ένα γρήγορο νόστιμο και απλό κέικ με υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι μας!!!!

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας…το πιο γρήγορο και εύκολο
Επόμενο άρθροΤηγανίτες μήλου από το τετράδιο της Γιαγιάς