Αρνί με Κριθαράκι

Δείτε Επίσης: Αρνί στο φούρνο με πατάτες λεμονάτες. | Αρνί κατσαρόλας με αγκινάρες πατάτες και καρότα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 kg αρνί
Κόκκινο κρασί
ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
3 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
5-6 κομμάτια μπαχάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γραμμάρια ζυμαρικά

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C.
Σε ένα βαθύ ταψί προσθέστε το κρέας. Καλύψτε το κάτω μέρος του ταψιού με 1 δάχτυλο νερό και μία δόση κόκκινου κρασιού. Καρυκεύστε το κρέας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλύψτε το ταψί με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματοε και αλουμινόχαρτο, ώστε να μην διαφεύγει ατμός κατά το ψήσιμο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μία γάστρα ή ταψί με καπάκι αν έχετε ένα.
Ψήστε το κρέας για 1 και μισή ώρα.

Μετά την 1 ώρα ψησίματος, αρχίστε να προετοιμάζετε τη σάλτσα.
Χρησιμοποιώντας τρίφτη, τρίψτε τις ντομάτες σε ένα μπολ και πετάξτε το φλοιό. Αφήστε το μπολ στην άκρη.
Ζεσταίνουμε μία δόση ελαιολάδου σε μια κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά.
Μαγειρέψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Ανακατέψτε τις τριμμένες ντομάτες, το πελτε, την δάφνη και το μπαχάρι. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Ρίχνουμε 2 λίτρα νερό και περιμένουμε μέχρι να βράσει. Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράστε τη σάλτσα μέχρι να ψηθεί το κρέας στο φούρνο.

Αφαιρέστε το κρέας από το ταψί και αφήστε το σε ένα πιάτο. Προσθέστε το κριθαράκι στο ταψί διασφαλίζοντας ότι απλώνεται ομοιόμορφα παντού. Τοποθετήστε το κρέας από πάνω με την ψημμενη πλευρά του στραμμένη προς τα κάτω.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από το κρέας και το κριθαράκι. Εάν το ταψί σας δεν είναι αρκετά βαθύ για ολόκληρη την ποσότητα της σάλτσας, κρατήστε την υπόλοιπη σάλτσα στην άκρη για να την προσθέσετε μόλις απορροφηθεί το πρώτο μισό.
Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 ° C.
Ψήνουμε αυτή τη φορά ακάλυπτα για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι. Εν τω μεταξύ, μην ξεχάσετε να προσθέσετε τη σάλτσα που απομένει και να ανακατεύετε το κριθαράκι κάθε τόσο και έτσι ώστε να μην κολλήσει.
Σερβίρετε αμέσως. Εάν χρειαστεί να το ξαναζεστάνετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει λιγο νερό.

Δείτε Επίσης: Αρνί στο φούρνο με πατάτες λεμονάτες. | Αρνί κατσαρόλας με αγκινάρες πατάτες και καρότα

ΠΗΓΗ: Roula KaripisGreek Style Recipes

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα…απλά φανταστική
Επόμενο άρθροΜπισκοτογλυκό ψυγείου να γλύφετε τα δάχτυλά σας